Puţin web-design…

05mart.10

De vreun an de zile de când scriu pe blog, am evitat cu obstinaţie să scriu despre subiecte legate de computere… Mă ocup zilnic, la serviciu, cu dezvoltarea de software şi nu vreau să încurc hobby-urile cu lucrul 😉

Deşi lucrez ca programator, nu fac programare web, aşa că, micile şi rarele escapade în decorul web-designului le consider mai apropiate de hobby decât de serviciu.

Acum vreo 3 săptămâni am acceptat să realizez un mic site de prezentare pentru o firmă de construcţii din Belgia. Proprietarii sunt români şi au apelat la mine printr-o cunoştinţă comună.

Cum proiecte urgente de amenajare a locuinţei m-au ţinut departe de computerul de acasă o bună perioadă de timp, abia zilele trecute am apucat să lucrez câteva ore la site-ul promis. Totul este făcut în HTML şi CSS. Pentru meniul animat bazat pe imagini am folosit „Phatfusion imageMenu” (JavaScript).  Iată layout-ul la care m-am oprit:

Ieri seară am pus online această primă variantă şi acum aştept comentariile şi sugestiile proprietarului…

– Va urma … –

Reclame


5 Responses to “Puţin web-design…”

 1. 1 emil

  Arata bine !!!

 2. 3 Daniel

  Vezi ca ghilimelele de jos nu sunt afisate corect pe Firefox. Asteptam detalii.

  P.S. si pentru ca am vazut ca esti un pasionat de conceptul DIY vezi website-ul pus de mine.

  • 4 catalinsorescu

   Salut Daniel,
   Cu gilimelele m-am chinuit destul de mult: initial au mers bine doar pe Chrome, apoi le-am facut si pe IE. Pe Firefox nu verificasem dar m-am cam saturat deja de toate browserele astea… 😉 Am sa mai studiez putin problema si daca nu vrea o sa pun ghilimele normale… Multumesc de link! O sa ma uit pentru ca si eu sunt fan de piatra, lemn, metal…

 3. 5 Daniel

  Problema este de la CSS, nu toate browserele stiu sa compileze corect codul, mai ales browserele vechi, cel mai bine este sa folosesti cod CSS cat mai simplu, sau sa te ajuti de formatare simpla HTML. Este mai dificil, dar vei avea siguranta ca va fi ok pe cat mai multe browsere. Design-ul este placut, nu este o pagina aglomerata care sa te fure de la „esenta”.

  Spor la treaba.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: