Dălţile Narex în lume

30aug.11

După ce revista americană „Fine Woodworking” a desemnat dăltile Narex ca având cel mai bun raport calitate/preţ, multe dintre cele mai prestigioase magazine online de unelte din clasa „fine tools” au decis să ofere spre vânzare aceste dălţi.

Printre magazinele sus menţionate aş aminti: Lee Valley, Highland Woodworking, Workshop Heaven etc. Faptul că, spre exemplu, Lee Valley oferă dălţile Narex alături de produse Lie-Nielsen sau Veritas nu poate fi decat confirmarea supremă a calităţii acestora!

Iată şi câteva filmuleţe  pe YouTube despre dălţile Narex sau în care acestea sunt personaje principale:

1. Aici este o prezentare generală a dalţilor Narex şi a modului în care acestea sunt fabricate (cu detalii tehnice interesante):

.

2. În continuare pot  fi văzute câteva fimuleţe despre ascuţirea dălţilor, cu exemplificare făcută folosind dălţi Narex:

.

.

.15 Responses to “Dălţile Narex în lume”

 1. 1 grassu100

  foarte interesant shi frumoase piese. chiar imi place asta cum ascute! pacat ca prin romanica nu prea merg tocilariile.Frumos! ( out of topic: pietre Norton , ?)

  • Pietre Norton nu am gasit in Europa 😦 Pentru granulatii grosiere sunt bune pietrele Norton (sub 1000). Peste 1000 sunt f. bune cele japoneze.

 2. 3 Adi

  Chiar nu stiam ca Narex are renume asa de bun. Traiesc in Cehia si cautam niste surubelnite de calitate si am vazut ca Narex erau facute in Cehia dar pana la urma am ales Irazola. Dar acum stiu ce dalte sa cumpar 🙂

  • Da, Narex sunt buni! Folosesc oteluri de calitate si nu fac rabat la procesarile necesare. Cred ca in general cehii sunt seriosi si din acest motiv au multe firme din domeniul uneltelor care sunt cunoscute la nivel international. Sunt mai aproape de nemti ca fire.

 3. 5 blindu bogdan

  buna. ma intereseaza si pe mine dalti pt strung lemn. in special rotunde si mai mari si una dreapta cam de 1.5cm latime. puteti sami aratati niste modele va rog?

 4. 8 Alexandra

  As dori sa stiu si eu cam cat ar costa un set de daltite Narux mici, pentru sculptura de dimensiuni mici in lemn, si daca mai faceti comanda de asa ceva curand. Multumesc

 5. Nu merge nici un filmulet. Poti sa urci filmele din nou.
  Si vreau sa stiu daca aduci aceste dalti?

 6. 12 Emilian

  Sunt interesat pentru 12 dalti de scluptura, cele mai de baza.Mar interesa pretul, si daca se pot livra si in Italia pentru ca nu locuiesc in Romania

 7. 14 Anonim

  VIRGIL 26- 03- 2016.Vreau 5 dalti cele mai principale pt. la strung de lemn .vreau s-mi spuneti cit ma costa ?.Sunt din Barlad .


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: