Blogul într-o carte

09sept.11

Răsfoind Internetul, am descoperit un interes destul de mare în jurul site-urilor care se oferă să-ţi transforme blogul într-o carte electronică (PDF) sau chiar una tipărită pe hârtie! Idea este generoasă în sine şi am zis că merită să fac o simulare, deşi sunt în general sceptic când este vorba de soluţii „miraculoase”!

Primul site de acest fel pe care l-am încercat a fost http://www.feedfabrik.com/. Are o interfaţă simplă, cu prea puţine opţiuni de formatare şi de multe ori dă rateuri la generarea cărţii. PDF-ul corespunzător este generat gratuit, dar într-0 formă bună de printat şi mai puţin bună ca PDF de sine stătător (are marcaje pentru calibrat maşinile de printare pe marginile paginilor). Cartea tipărită pe hartie este, evident, pe bani!

Celălalt site pe care l-am testat a fost http://blogbooker.com. Acesta este un serviciu gratuit şi rezultatul este un fisier PDF decent! Opţiunile de formatare şi design sunt, de asemenea, foarte puţine.

Ambele site-uri amintite mai sus funcţionează atât cu WordPress cât şi cu Blogger. Rezultatele sunt modeste deocamdată, dar cred ca este un domeniu dinspre care vom auzi multe lucruri bune în viitor!

Iată şi cartea în format PDF pe care am generat-o automat cu BlogBooker pe baza acestui blog (atenţie, fişierul este f. mare, are 36MB !!):

https://csorescu.files.wordpress.com/2011/09/csorescu-book.pdf

Reclame


2 Responses to “Blogul într-o carte”

  1. 1 Dragos B

    Multumesc!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s