Cercei „Enso”

28Mai13

Acum aproape 5 ani, când am pornit blogul, planul era să postez aici diverse lucruri făcute de mine în momentele în care mă chinuie talentul.

După un început timid şi o continuare subţire, am ajuns să postez mai mult obiecte manufacturate de alţii: Cristi Şoimoşan, Matei Câmpan, Mr. Tanaka etc.

Pe de altă parte, acum 5 ani nu aveam nici două joburi pe cap şi nici un copilaş de iubit, aşa că meandrele concretului mi-au cam tăvălit frumuseţe de plan în mocirla neprevăzutului! 😉

În disperare de cauză şi în căutare de răzbunare pe entropia care a pus stăpânire pe planul meu, într-una din nopţi, cu ochii umflaţi de nesomn iată că pun mâna pe ceva unelte aflate la îndemâna şi mă pun să fac ceva, orice!

După 3 ore de tăiat şi frecat a ieşit doar o pereche de cercei! 😉 Provocarea a fost să-i şlefuiesc până la o grosime de numai 1 mm (mi-am raşchetat bine unghiile şi buricele degetelor).

Cercei "Enso" din corn de bivol african şi tortiţe din argint.

Cercei „Enso” din corn de bivol african şi tortiţe din argint.

Modelul revelat la interiorul cornului de bivol mi-a sugerat o oarecare asemănare cu simbolul „Enso”:

Ensō (円相) is a Japanese word meaning „circle” and a concept strongly associated with Zen. It symbolizes absolute enlightenment, strength, elegance, the universe, and the void; it can also symbolize the Japanese aesthetic itself. As an „expression of the moment” it is often considered a form of minimalist expressionist art.

Anunțuri


6 Responses to “Cercei „Enso””

 1. fain….istoria e importanta….dar si realizarea…..,ura,

 2. 3 sorin R

  Pentru a pastra integritatea unghiilor si a degetelor ar fi fos utila banda dublu-adeziva marca Tesa, cea mai simpla si subtire. Lipeste cam orice, chiar si teflonul( destul de bine). Cam smulge din lemn la dezlipire in schimb.

  • Am incercat diverse benzi dublu-adezive, dar nu am gasit una f. buna. De unde iau banda Tesa?

   • 5 Sorin R

    Practiker, Dedeman, Selgros etc, am vazut si in Metro parca, pe la raioanele de scule. tesa double-sided tape, universal. Banda in sine e acoperita cu o hartie galben-mustar . Nu prea rezista la miscari scurte dute-vino( adezivul e oarecum flexibil) si la suprafete mici , sub 1 cm patrat, se foarfeca. In schimb, la doua suprafete de aluminiu, am avut noroc ca am reusit sa apuc de un colt ramas expus si sa trag banda dintre piese, subtiind-o.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: