Muzeul uneltelor – variante de a-l face vizitabil

22iun.14

dsc_7225_1000

În acest moment, toate cele peste 3000 de obiecte pe care le-am adunat în timp şi cu destul de mulţi bani (30.000+ euro) este găzduit într-o mică cameră de la depozitul Fine Tools.

Ideea este să fac un muzeu viabil, vizitabil… Desigur, Primaria si Consiliul Judeţean Timiş nu se înghesuie să sprijine astfel de demersuri, sau nu ştiu eu cum funcţioneaza mecanismele lor în acest sens!

Varianta este să iau în chirie un spaţiu mai măricel, dar toţi ştim cât de scumpe sunt chiriile în condiţiile în care preţul lor este adaptat unor activităţi comerciale, nu culturale.

Concret, am găsit un spaţiu de 65 mp la 250 euro. Este un apartament la et. I într-o casa aflată pe o arteră din Timişoara (nu foarte central, dar aproape de Mall), cu intrare separată. Sunt 2 camere medii plus un hol mare.

Cum vi se par următoarele variante pentru acoperirea costului chiriei:

Aştept cu interes orice sugestie pe această temă!8 Responses to “Muzeul uneltelor – variante de a-l face vizitabil”

 1. 1 Cristian Avram

  In ceea ce priveste locatia poate ar fi mai bine o casa cu curte chiar daca
  nu este deloc central.Nu stiu chiriile din Timisoara asa ca rog sa luati
  sugestia ca atare.Cred ca mai important ar fi sa fie locuri de parcare
  eventual si pentru micobuz sau autocar.

  Cele bune!

  • Cu chiria nu prea ies calculele…Muzeele sunt conumatoare de spatiu de calitate si atrag putini oameni (putini relativ la baruri si terase).

 2. 3 MihaiER

  Poate ca ar fi o idee sa incepi cu un fel de expozitie itineranta, in diverse locatii de prin oras (Muzeul Satului. mall, supermarket, chiar cateva baruri/cafenele), asa mai cresti capitalul de interes pentru idee si poate dai peste persoana potrivita sa-ti ofere un ajutor real.
  O alta idee ar fi sa vorbesti cu cei de la Sinpro (magazin foto), poate sunt de acord sa faca un workshop de foto cu subiect uneltele tale, sunt sigur ca ar fi un subiect interesant si ar fi cativa interesati, la final ar iesi niste poze bune, care iarasi ar creste capitalul de interes fata de subiect…
  Orice ai face daca ai nevoie de ceva munca necalificata pentru treaba asta, eu sunt voluntar…

  • Multumesc pentru oferta de voluntariat si pentru gandurile bune. Ii stiu bine pe cei de la SinPro. Varianta itineranta nu merge pentru mine pentru ca efortul de mutare este disproportionat pentru cineva cu 2 job-uri si copil mic. O sedinta foto cu SinPro e idee buna!
   La un moment dat m-au contactat de la libraria Carturesti ca sa duc unelte la ei, dar nici eu si nici ei nu avem vitrine inchise si eu nu pot sa le las pe rafturi si sa plec linistit acasa. 🙂 Nu ca se fura, dar inevitabil se trantesc, se scapa sau se incearca pe vreun perete… 😉

 3. 5 razvan

  Catalin
  la ce interes exista in momentul actual pentru artele mestesugaresti ma cam indoiesc ca ai putea avea atatia vizitatori incat sa acoperi chiria muzeului, chiar ma intreb daca cei avea oaspeti.
  Daca ai incerca in paralel cu muzeul sa faci si vanzare de cutite, pietre si ce mai ai tu, cred ca oamenii ar devenii mai interesati dar mai mult datorita produselor pe care le furnizezi.

  O zi buna !

  • Multumesc pentru comentariu.
   Asta fac si acum: vanzand unelte noi le-am cumparat pe cele vechi…
   O sa incep sa tin si workshop-uri…

 4. 7 Daniel

  Tot ideea cu workshop -uri este cea mai buna deoarece oamenii care vor veni sa invete ceva vor fi interesti si de trecutul uneltelor pe care le vor folosi .Deci adiacent spatiului de lucru ar putea functiona si o camaruta de expozitie.
  Doar expunerea de unelte vechi nu va putea sa sustina financiar o chirie dupa parerea mea.Mai ales fara o reclama care si ea costa bani.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: