Produse pentru restaurare şi conservare

07aug.12

Din ciclul „la cererea vizitatorilor” o să vă prezint în continuare o gamă de produse destinate celor care restaurează obiecte din lemn, metal, piatră, piele, hârtie, textile etc. Aceste produse sunt fabricate de englezii de la Picreator Ent. Ltd. al căror reprezentant în România am devenit!

Toate articolele de mai jos sunt „museum grade”, adică sunt certficate pentru uzul într-un domeniu ultra-exigent! Cu o istorie de peste 50 de ani, aceste produse au devenit standardul de facto în domeniul restaurării şi conservării muzeale!

Însă, pe de o parte datorită scăderii permanente a preţului acestor articole iar pe de altă parte a creşterii interesului pieţei hobby către obiectele istorice (arme, săbii, cuţite, armuri, brice, unelte, mobilier, cărţi etc), aceste produse pătrund tot mai mult către publicul particular. Pe forumurile de arme, cuţite, brice, woodworking, reenacting, maşini de epocă etc apar tot mai multe mesaje de la utilizatori individuali care folosesc cu satisfacţie aceste produse rezervate pană nu demult circuitului restrâns al restauratorilor profesionişti!

Click pentru mărire

Renaissance Wax Polish
A fost elaborată în anii ’50 de British Museum în urma discuţiilor tot mai frecvente între expertii în restaurare pe marginea faptului că produsele tradiţionale (ceara de albine şi ceara de carnauba) conţin diversi acizi care, în timp, duc la deteriorarea exponatelor. Renaissance Wax are o structură microcristalină mult mai fină decât ceara naturală, reuşind să creeze o barieră mai eficientă împotriva umezelii şi a poluării din mediu precum şi a altor substanţe care pot ajunge în contact cu obiectul protejat (de exemplu grăsimi şi acizi de pe mâinile celor care le manipulează). În plus, stratul de Renaissance Wax depus este perfect incolor şi transparent şi are o rezistenţă şi luciu mai bune decat ceara naturală. Disponibilă în recipiente de 65 ml., 200 ml. şi 3 l.
Informaţii suplimentare…
Un video review…

Click pentru mărire

Pre-lim surface cleaner
Este o pastă de curăţare delicat abrazivă, adecvată pentru curăţarea unei mari diversităţi de suprafeţe sensibile. Pre-lim este utilizat pe scară largă de către restauratorii de arme, armuri, sculpturi, bronz, cupru, ceramică şi automobile de epocă. După curaţarea cu Pre-lim suprafeţele pot fi acoperite cu Renaissance Wax pentru protecţie şi luciu de durată. Produsul nu este toxic.
Informaţii suplimentare…

Click pentru mărire

Renaissance Metal De-corroder
Acest produs ne-toxic poate fi folosit cu succes pentru eliminarea ruginei de pe fier, oţel, bronz, alama, cupru, zinc etc. Soluţia nu este agresivă faţă de metalul „sănătos” nici chiar dacă procesul de curaţare este unul de lungă durată (chiar câteva saptamâni). Natura total benignă a lui Renaissance De-corroder face ca mijloacele de protecţie personală asociate uzual cu astfel de produse (mânuşi, măşti, îmbracăminte specială) să nu fie necesare. După utilizare soluţia poate fi filtrată şi refolosită. Vine în recipient de 1l.
Informaţii suplimentare…

Click pentru mărire

Vulpex liquid soap
Vulpex este un agent de curăţare neagresiv, adecvat utilizării pe materiale diverse, de la hârtie la piatră. Vulpex este germicid, ne-acid, ne-spumant, ne-coroziv şi ne-toxic. Vulpex atacă şi emulsifiază depunerile de praf, grăsimi, uleiuri, ceară. Vulpex vine sub formă de solutie pură foarte concentrată si trebuie diluat în apa (1:6) sau alcool (1:10). Vulpex este un degresant foarte eficient! Mainile trebuiesc protejate cu mânuşi de cauciuc impotriva dehidratării.
Informaţii suplimentare…

Click pentru mărire

Groom/Stick
Groom/stick este un produs unic, neabraziv, pentru curăţarea uscată a hârtiei (cărţi vechi, hărţi, manuscrise etc) şi a altor suprafeţe ultra-sensibile. Este realizat dintr-o formă nouă de cauciuc natural modificat pentru a rămâne permanent moale, modelabil şi lipicios. Groom/stick culege în mod eficient o multitudine de particule străine pe care le reţine într-o „capcană moleculară”. Procesul este rapid, nu păteată şi nu mânjeşte.
Informaţii suplimentare…

Click pentru mărire

Perii bronz-fosfor
Aceste perii pentru curăţarea pietrei şi a metalului sunt realizate din cel mai calitativ aliaj bronz-fosfor (nu rugineşte). Practica a dovedit că au o durată de viaţă foarte lungă.
Informaţii suplimentare…


16 Responses to “Produse pentru restaurare şi conservare”

 1. 1 grassu100

  salut!
  si ceva meniu cu lista de preturi gasim? – in special la ceara

 2. 7 grassu100

  pai daca poti face un pachetel mai mic cu un pret mai mic ar fi super ok
  😮

 3. 9 Anonim

  Sunt si eu interesat de vulpex. Ce pret ar avea?

 4. 11 Bogdan S.

  Buna ziua. Mai aveti ceara Rennaissance ? As fi interesat de 200 ml. Obisnuiam sa cumpar cand locuiam in Vest pe ebay.es sau la Targurile de Militaria pt relicvele mele dar nu mai am paypal si cont de ebay aici. Multumesc

 5. Ma intereseaza si pe mine 200 ml de Vulpex. Si as vrea sa stiu cum se foloseste :daca se spala cu apa (pictura) dupa aplicare, sau cu alcool(de care?). Multumesc


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: